NATO vil utplassere styrker i Øst-Europa

NATO vil på toppmøtet i Cardiff i Wales i neste uke overvinne indre uenighet og vedta å utplassere styrker langs grensen til Russland, sier generalsekretæren i NATO, Anders Fogh Rasmussen. Samtidig vil forsvarsalliansen vedta å hjelpe Ukraina med å modernisere sine militære styrker og betale for dette.


 

Les mer …

Ønsker ikke eliteavdeling i HV

27.08.2014 Forsvarsminister Ine Eriksen Søreides planer om å styrke beredskapen ved å gjenopprette Heimevernets eliteavdeling, møter motstand hos forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen, som mener Heimevernet (HV) ikke kan brukes til å fylle hullene i norsk terrorberedskap. Dette skriver Aftenposten i en artikkel i dag.

Les mer …

Joachim Rønneberg hedres med statue

21.08.14 Motstandshelt Joachim Rønneberg fyller 95 år og feires med statue i Ålesund. Lørdag 30. august, på selveste 95-årsdagen hans, avdukes skulpturen av krigshelten Joachim Rønneberg på Rådhusplassen i Ålesund.

Les mer …

Grønmo lanseres som nytt beredskapssenter

20.08.2014 Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (FrP) har mottatt konseptvalgutredningen fra Politidirektoratet om hvordan politiets nasjonale beredskapsressurser bør innrettes og plasseres. I utredningen lanseres Grønmo som alternativ lokalisering til Alna.

Les mer …

Gigantisk flyttesjau

14.08.2014 Amerikanske stridsvogner og amerikanske soldater har inntatt norsk jord, i første omgang nykaia på Hammernesodden i Namdalseid, skriver lokalavisen Verran Namdalseid i en artikkel om den pågående oppgradering av  forhåndslagre i Trøndelag

Les mer …

"Norges forsvar"