Konturer av en ny politikk i Europa

02.09.2014 Den europeiske responsen på russisk politikk har vært sen og svak, og har latt initiativet forbli hos Putin. Nå kan det se ut som pendelen svinger, skriver professor Janne Haaland Matlary i en artikkel i Dagens Næringsliv.

 

Les mer …

NATO vil utplassere styrker i Øst-Europa

NATO vil på toppmøtet i Cardiff i Wales i neste uke overvinne indre uenighet og vedta å utplassere styrker langs grensen til Russland, sier generalsekretæren i NATO, Anders Fogh Rasmussen. Samtidig vil forsvarsalliansen vedta å hjelpe Ukraina med å modernisere sine militære styrker og betale for dette.


 

Les mer …

Ønsker ikke eliteavdeling i HV

27.08.2014 Forsvarsminister Ine Eriksen Søreides planer om å styrke beredskapen ved å gjenopprette Heimevernets eliteavdeling, møter motstand hos forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen, som mener Heimevernet (HV) ikke kan brukes til å fylle hullene i norsk terrorberedskap. Dette skriver Aftenposten i en artikkel i dag.

Les mer …

Joachim Rønneberg hedres med statue

21.08.14 Motstandshelt Joachim Rønneberg fyller 95 år og feires med statue i Ålesund. Lørdag 30. august, på selveste 95-årsdagen hans, avdukes skulpturen av krigshelten Joachim Rønneberg på Rådhusplassen i Ålesund.

Les mer …

Grønmo lanseres som nytt beredskapssenter

20.08.2014 Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (FrP) har mottatt konseptvalgutredningen fra Politidirektoratet om hvordan politiets nasjonale beredskapsressurser bør innrettes og plasseres. I utredningen lanseres Grønmo som alternativ lokalisering til Alna.

Les mer …

"Norges forsvar"