Hvordan oppnå raskere beslutninger i offentlige prosjekter og utredninger?

Hvordan kan prosjekter innen forsvar, samfunnssikkerhet og beredskap gjennomføres raskere og mer effektivt? Hva sier politikere og eksperter om hva som kan gjøres for unngå forsinkelser og overskridelser ved offentlige innkjøp? Meld deg på til årets Sårbarhetskonferanse i Gamle logens selskapslokaler 24. september fra 08.30 til 15.00.
 

Les mer …

Diesen: Vesten mangler vilje, tålmodighet og strategi

05.09.2014 Vestens erfaring etter Afghanistan og Irak er at vi ikke er villige til å bære kostnadene ved langvarige, sivilmilitære stabiliseringsoperasjoner på andre kontinenter. Vi har hverken vilje, tålmodighet eller en helhetlig strategi. Dette har selvsagt ikke unngått hensynsløse diktatorer eller brutale opprørsbevegelser rundt i verden, skriver general og tidligere forsvarssjef Sverre Diesen i en kronikk i VG idag.

Les mer …

Konturer av en ny politikk i Europa

02.09.2014 Den europeiske responsen på russisk politikk har vært sen og svak, og har latt initiativet forbli hos Putin. Nå kan det se ut som pendelen svinger, skriver professor Janne Haaland Matlary i en artikkel i Dagens Næringsliv.

 

Les mer …

NATO vil utplassere styrker i Øst-Europa

NATO vil på toppmøtet i Cardiff i Wales i neste uke overvinne indre uenighet og vedta å utplassere styrker langs grensen til Russland, sier generalsekretæren i NATO, Anders Fogh Rasmussen. Samtidig vil forsvarsalliansen vedta å hjelpe Ukraina med å modernisere sine militære styrker og betale for dette.


 

Les mer …

Ønsker ikke eliteavdeling i HV

27.08.2014 Forsvarsminister Ine Eriksen Søreides planer om å styrke beredskapen ved å gjenopprette Heimevernets eliteavdeling, møter motstand hos forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen, som mener Heimevernet (HV) ikke kan brukes til å fylle hullene i norsk terrorberedskap. Dette skriver Aftenposten i en artikkel i dag.

Les mer …

"Norges forsvar"