Møte om sikkerhetsklimaet i Europa etter annekteringen av Ukraina

Det var få som forestilte seg at Russland skulle gå inn i Ukraina. Da det likevel skjedde har perspektivet endret seg. Hva betyr Russlands fremferd for sikkerhetsklimaet i Eurpa? Dette og andre spørsmål stilles på møte i Litteraturhuset i Oslo 28. april. Meld deg på ved å sende en epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
 

Les mer …

Ny eliteavdeling i HV skal utredes

09.04.2014 Igår fikk forsvarssjefen i oppdrag å utrede en mulig eliteavdeling i Heimevernet. Det skjer en drøy uke etter at Eriksen Søreide orienterte Heimevernet om muligheten i en tale i Oslo Militære Samfund. - Det er svært positivt at forsvarsministeren går inn for å gjenopprette en ny eliteavdeling i HV, sier generalsekretær i Norges Forsvarsforening Christian Bugge Hjorth til Aftenposten.

Les mer …

Minnesmerket over Trond André Bolle snart en realitet

Vestby Forsvarsforening er snart i mål når det gjelder finansieringen til Minnesmerket over Trond Bolle som omkom under tjeneste i Afghanistan. Styreleder i Vestby Forsvarsforening, Kjell T. Olsen, gleder seg over at flere har bidratt til et minnesmerke. Minnesmerket skal reises i Grøstadparken i Vestby.

 

Les mer …

Obama vil ha utplassering av styrker, flere øvelser og oppdaterte forsvarsplaner

27.03.14 President Obama vil ha utplassering av styrker, flere øvelser og oppdaterte forsvarsplaner som et svar på Russlands annektering av Krim. På Obamas Brussel-besøk i går sa Obama at Russland har feilberegnet hvis de trodde at omverden ikke ville reagere på annekteringen. Danmark har nå sendt seks F-16 fly for å patruljere luftrommet over de baltiske landene.
 

Les mer …

- Gode nyheter for Norge

At Jens Stoltenberg blir Nato-sjef er bra både for Norge og for Nato, sier professor Janne Haaland Matlary til Aftenposten. - Han trenger å lære seg mer sikkerhetspolitikk, men har strategisk evne og innsikt, sier hun. Janne Haaland Matlary, professor ved Universitet i Oslo og Forsvarets Høgskole, roser Stoltenberg og mener at utnevnelsen er meget gode nyheter for Norge som trenger NATO som en sikkerhetsgaranti.

Les mer …

"Norges forsvar"