Viktig å styrke lokal beredskap

Det er positivt at forsvarsminister Ine Eriksen Søreide nå vil gjenopprette en eliteavdeling i Heimevernet. Det er behov for at enheter med lokal- og spesialkunnskap skal kunne komme raskt tilstede og sikre viktige objekter rundt om i landet - i fredstid som i krigstid. I de senere år har dette vært forsømt, sier generalsekretær Christian Bugge Hjorth i Norges Forsvarsforening i en artikkel i Dagbladet.

Les mer …

- Altfor få operative F-16-fly

I flere perioder har bare 15 av 57 norske kampfly vært operative, hevder frilansjournalist Kjetil Stormark i en kartlegging han har gjort for bladet Vi Menn. Kilder i Forsvaret bekrefter overfor NRK at situasjonen ikke er tilfredsstillende. - Vi har hatt noen utfordringer med å beholde vår kompetanse, og det knytter seg til omstillingen vår. Men vi har iverksatt en rekke tiltak for å kompensere for det, sier generalinspektør Per Egil Rygg i Luftforsvaret.

Les mer …

Møte om sikkerhetsklimaet i Europa etter annekteringen av Ukraina

Det var få som forestilte seg at Russland skulle gå inn i Ukraina. Da det likevel skjedde har perspektivet endret seg. Hva betyr Russlands fremferd for sikkerhetsklimaet i Eurpa? Dette og andre spørsmål stilles på møte i Litteraturhuset i Oslo 28. april. Meld deg på ved å sende en epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
 

Les mer …

Ny eliteavdeling i HV skal utredes

09.04.2014 Igår fikk forsvarssjefen i oppdrag å utrede en mulig eliteavdeling i Heimevernet. Det skjer en drøy uke etter at Eriksen Søreide orienterte Heimevernet om muligheten i en tale i Oslo Militære Samfund. Norges Forsvarsforening er positiv.

Les mer …

Minnesmerket over Trond André Bolle snart en realitet

Vestby Forsvarsforening er snart i mål når det gjelder finansieringen til Minnesmerket over Trond Bolle som omkom under tjeneste i Afghanistan. Styreleder i Vestby Forsvarsforening, Kjell T. Olsen, gleder seg over at flere har bidratt til et minnesmerke. Minnesmerket skal reises i Grøstadparken i Vestby.

 

Les mer …

"Norges forsvar"