Slik håndterer regjeringen terrortrusselen

Torsdag 24. juli fikk offentligheten vite at den gruppe skal ha fått i oppdrag å utføre terrorangrep på norsk jord. Da hadde regjeringsapperatet allerede jobbet med håndteringen av terrortrusselen i mange timer. I en artikkel på NRKs nettsider beskrives Regjeringens håndtering av terrortrusselen der justisminister Anders Anundsen (Frp) har hatt lederrollen.

Les mer …

Kartlegger vår digitale sårbarhet

De siste 15-20 årene er vi blitt stadig mer avhengig av informasjons- og kommunikasjonsteknologi. Gevinsten av denne utviklingen er betydelig. Samtidig har de raske samfunnsendringene gjort IKT til en strategisk sikkerhetsutfordring.

Les mer …

Amerikanske forhåndslagre fornyes

15.07.14 USAs forhåndslagre skal fylles kraftig opp. Utstyret som er lagret i Trøndelag er verdt flere milliarder kroner, og skal være nok til 13.000 soldater i én måned uten forsterkninger, skriver Trønder-Avisa.

Les mer …

Fredsprisen til Edward Snowdon?

28.06.14 I en leder går Aftenposten inn for å tildele Edward Snowdon fredprisen. Avisen begrunner dette med at avsløringene har synliggjort og dokumentert at også i demokratiske land kan det utvikle seg maktkulturer som bryter egne lover og begår overgrep mot vanlige borgere. Edward Snowdon er en amerikansk dissident som alene har tatt et tungt ansvar ved å stå opp mot et mektig system. skriver avisen.

Les mer …

Nytt utvalg skal kartlegge digital sårbarhet

19.06.14 Et utvalg som skal kartlegge samfunnets digitale sårbarhet blir fredag oppnevnt i statsråd. Rapporten skal være klar i september neste år. - Det er snart 15 år siden forrige sårbarhetsutvalg la fram sin rapport. Siden da har det skjedd enormt som påvirker den digitale vår sårbarhet, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen.

Les mer …

"Norges forsvar"