Vil diskutere vår evne til å forsvare landet

- Hvordan står det egentlig til med vår forsvarsevne? Hvorfor er dette et tema bare for spesielt interesserte? Jeg mener det er på høy tid med en bredere offentlig debatt rundt et særdeles viktig tema: Vår evne til å forsvare landet, skriver forsvarsminister Ine Eriksen Søreide i et innlegg i Aftenposten.

Les mer …

Ekspertgruppe skal se på våre sikkerhetspolitiske utfordringer

Forsvarsministeren har satt ned en uavhengig ekspertgruppe for å gi et innspill i debatten om Forsvarets forutsetninger for å kunne løse sine mest krevende utfordringer knyttet til sikkerhetspolitisk krise og krig.

Les mer …

Ny rapport om «Nasjonalt risikobilde»

15.12.2014 Direktør Jon A. Lea i DSB overleverte i dag rapporten «Nasjonalt risikobilde 2014» til justis- og beredskapsminister Anders Anundsen. «Nasjonalt risikobilde 2014» inneholder totalt 20 scenarioer, hvorav tre er nye.

Les mer …

Færre nødsentraler bedre og billigere

Nødsentraler med brann, helse og politi under samme tak er billigst og best for beredskapen. 63 sentraler kan reduseres til 8, og fire milliarder spares, heter det i en ny rapport.
 

Les mer …

Viktig rakettsamarbeid

- Norge går nå inn som medlem i Maritime Theatre Missile Defence Forum (MTMDF). Medlemskap i forumet vil bidra til å forbedre Norges evne til å forsvare egne og allierte marinefartøy mot missiler, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.

Les mer …

"Norges forsvar"